ΞΙΔΙ

Home ΞΙΔΙ

Διανέμουμε στην αγορά τα βιολογικά προϊόντα από σταφύλι της εταιρείας Η σοφία της φύσης.

Ξίδι με Μανταρίνι και Μπαχαρικά

Ώριμα σταφύλια της ποικιλίας «Ροδίτης» οινοποιούνται σε χαμηλή θερμοκρασία και δίνουν ένα αρωματικό κρασί από το οποίο στη συνέχεια παράγεται το λευκό ποικιλιακό ξίδι «ΣΟΦΙΑ ΡΟΔΙΤΗΣ». Σε αυτό εμβαπτίζονται για μερικές μέρες φλούδες Χιώτικου μανταρινιού μαζί με μείγμα ολόκληρων μπαχαρικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξίδι με πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, κατάλληλο για πράσινες σαλάτες με εσπεριδοειδή, μαρινάρισμα λαχανικών και ψαριών, καθώς και για λευκές vinaigrette σε συνδυασμό με απαλές μουστάρδες και αρωματικό μέλι.

Ξίδι με Κάρδαμο και 3 Πιπέρια

Όλα ξεκινούν από τη διάσημη ελληνική ποικιλία οινοποιείσιμων σταφυλιών αγιωργίτικου. Σε ώριμα βιολογικά σταφύλια εφαρμόζεται η κλασσική ερυθρή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία και χωρίς καμία προσθήκη θειωδών ή άλλων πρόσθετων, για την παραγωγή ενός κρασιού με έντονα αρώματα φρούτων και μπαχαρικών και χαρακτηριστικό ρουμπινί χρώμα. Στη συνέχεια ξεκινά η ελεγχόμενη παροχή αέρα που οδηγεί στην αργή μετατροπή του σε ξίδι. Τέλος, ολόκληρο κάρδαμο και ένα μείγμα 3 πιπεριών, πράσινο, κόκκινο και λευκό, εμβαπτίζονται μέσα στο ξίδι για όσο διάστημα χρειάζεται για να δώσουν ένα πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο και τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση. Ιδανικό για μαρινάρισμα κόκκινων κρεάτων.

Γλυκόξιδο

Δύο παραδοσιακά προϊόντα από Αγιωργίτικο, το ξίδι και το πετιμέζι «ενώθηκαν» και το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, το «γλυκόξιδο». Τα αρώματα του αγιωργίτικου, η γλύκα του πετιμεζιού και η αψάδα του ξιδιού, όλα σε μια σταγόνα! Δοκιμάστε το σε σαλάτες και σάλτσες φτιάξτε μοναδικές βίνεγκρετ, μαρινάρετε κρέατα και θαλασσινά!

Ξίδι Ροδίτης

Ώριμα σταφύλια ροδίτη από την ορεινή Κορινθία οινοποιήθηκαν σε χαμηλές θερμοκρασίες δίνοντας ένα κρασί με πλούσιο αρωματικό μπουκέτο που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα λευκό ξίδι, ζωηρό, με χαρακτηριστική οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Συνοδεύει άψογα πράσινες σαλάτες, όσπρια και ψαρικά!

Ροδίτης Θυμάρι

Αρωματικό θυμάρι από τη μια, λευκό ξίδι Ροδίτη από την άλλη. Το αποτέλεσμα; Ένα προϊόν που απογειώνει τη γεύση και του πιο απλού πιάτου. Το λεπτό άρωμα του θυμαριού σε συνδυασμό με τον φρουτώδη χαρακτήρα του ροδίτη, δίνει ένα σύνθετο ξίδι ιδανικό να ενισχύσει κρεατικά, πουλερικά, ψαρικά, λαχανικά ή όσπρια.

Αγιωργίτικο Σκόρδο Βασιλικός

Τρία «εκρηκτικά» συστατικά, κατακόκκινο ξίδι από σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, πικάντικο σκόρδο και μυρωδάτος βασιλικός, κλεισμένα σε ένα μπουκάλι. Δοκιμάστε να περιχύσετε στη σαλάτα λίγες σταγόνες, αρωματίστε κόκκινες σάλτσες κρεατικών, προσθέστε λίγο στα θαλασσινά!

Πετιμέζι Αγιωργίτικο

Το πετιμέζι είναι ένα 100% φυσικό γλυκαντικό, χωρίς άλλα πρόσθετα που παράγεται από τη συμπύκνωση του μούστου από Αγιωργίτικα σταφύλια. Παντρεύει το χρώμα και το άρωμα του αγιωργίτικου με τη γλυκιά γεύση του μελιού! Δοκιμάστε το παντού, στη ζαχαροπλαστική, σε ένα ζεστό ρόφημα, σε μια πράσινη σαλάτα, για να καραμελώσετε κρέας ή πουλερικά ή απλά σαν σιρόπι πάνω στο παγωτό, σε κρέμες ή γιαούρτι!

Βαλσάμικο Ξίδι Νεμέα Παλαιωμένο

Γλυκόξιδο αγιωργίτικο ακολούθησε τα βήματα του κρασιού ΝΕΜΕΑ ΟΠΑΠ, παλαίωσε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για τρία χρόνια δίνοντας ένα βαλσαμικό ξίδι με πολύπλοκα αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών, πλούσιο σώμα και έντονη επίγευση. Ιδανικό για πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, μαρινάδες κυνηγιού και λιπαρών ψαριών.

Ξίδι Αγιωργίτικο

Προέρχεται από τη γνωστή οινοποιήσιμη ποικιλία σταφυλιών που δίνει το διάσημο κόκκινο κρασί ΝΕΜΕΑ ΟΠΑΠ. Με όλα τα αρώματα της ποικιλίας, το χαρακτηριστικό ρουμπινί χρώμα και την πιπεράτη γεύση του ξιδιού, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κόκκινο ξίδι από σταφύλια.